cryptoclan risico

Inflatievrees: bullish of bearish voor crypto?

Inflatie is het onderwerp waar iedereen aan denkt, maar wat betekent het voor crypto? Bitcoin (CRYPTO:BTC) wordt alles genoemd, van “digitaal goud” tot de beste afdekking tegen inflatie. Maar hoe gaat het nu echt met de hogere inflatie? In deze clip van “The Crypto Show” op Backstage Pass, opgenomen op 10 november, bespreken de op crypto gerichte Fool.com-bijdrager Chris MacDonald en Eric Bleeker van The Motley Fool hoe zij denken dat Bitcoin kan worden beïnvloed door recente inflatiegegevens.

10 aandelen die we leuker vinden dan Bitcoin

Wanneer ons bekroonde analistenteam een ​​aandelentip heeft, kan het lonen om te luisteren. De nieuwsbrief die ze al meer dan tien jaar publiceren, Motley Fool Stock Advisor, heeft de markt immers verdrievoudigd. Ze hebben zojuist onthuld wat volgens hen de tien beste aandelen zijn die beleggers nu kunnen kopen … en Bitcoin was daar niet een van! Dat klopt – ze denken dat deze 10 aandelen nog betere koopjes zijn.

Eric Bleeker: Laten we beginnen met de inflatievrees. Met de cryptocurrency-ruimte is een groot deel van de mensen die in Bitcoin zelf investeren, het feit dat er een vast aanbod is. We kunnen inflatie niet verdisconteren. Ik denk dat Bitcoin in de tussentijd meer in lijn zal gaan met andere activaklassen.

Als er een groot risico is, zul je waarschijnlijk een uitverkoop van Bitcoin zien, ongeacht de reden daarvoor. Maar op de lange termijn leent zoiets als een aanhoudend hoge inflatie een beetje meer een bitcoin-bull-these.

 

Als je cijfers zoals vandaag ziet, vroeg ik iemand in de crypto-ruimte, wat valt je op?

Chris MacDonald: Ik denk dat de inflatie die we nu zien waarschijnlijk netto positief is voor de cryptomarkt. Zoals je al zei, is Bitcoin niet-inflatoir. Het is een niet-inflatoir token. We gaan het later hebben over enkele andere tokens die bij dat profiel passen. Maar specifiek voor Bitcoin, stijgende inflatie, is stijgende activaprijzen in het algemeen een goede zaak.

Ik denk dat er ook een stelling bestaat dat Bitcoin digitaal goud is, of zo wordt er nu naar verwezen. Als marktafdekking, als u denkt dat de inflatie aanhoudend zal zijn en u denkt dat dat zal leiden tot hogere obligatierendementen en lagere aandelen in de loop van de tijd, of in ieder geval die van zeer gevoelige groeiaandelen, dan is de cryptovaluta space is één, vooral voor Bitcoin of andere niet-inflatoire tokens, is een ruimte waar deze activa mogelijk kunnen profiteren van die omgeving ten opzichte van, laten we zeggen, grotere of meer speculatieve groeiaandelen. Cardano verwachting 2025 is positief. Er is zeker dat proefschrift dat er nu is. Ik denk dat dat waarschijnlijk een van de drijfveren is achter, zoals je zei, dat Bitcoin nu op of in de buurt van het hoogste niveau ooit is, het is eigenlijk voorbij, het is behoorlijk ongelooflijk.

Er zijn veel katalysatoren voor Bitcoin, maar inflatie is iets dat we op macroniveau altijd in de gaten willen houden, als dwaze beleggers.

 

Eric Bleeker: Ik denk dat verhalen er echt toe doen.

Ik heb specifiek op de dia een van de statistieken gezet die ik uit de release heb gehaald, namelijk vlees, gevogelte, vis en eieren, een stijging van 11,9 procent op jaarbasis. Telkens wanneer de over, onder is het aantal nieuwe verhalen over de kosten van stijgende kalkoenprijzen, deze Thanksgiving, zal ik de overhand nemen. Want dit zijn gewoon dingen die heel zichtbaar zijn voor de consument. Hoe meer die associatie wordt opgebouwd, hoe meer het spook van inflatie mensen ertoe brengt om dat te associëren met Bitcoin, dat zal op de lange termijn alleen maar een aanjager van de vraag worden.

Chris MacDonald: Ik denk dat daar zeker een zaak voor moet worden gemaakt. Zoals je al zei, de kosten ervan, een Thanksgiving-kalkoen, dat zal iets zijn waar iedereen op zal letten. [lacht] De prijs van Bitcoin op dit moment is hetzelfde. Eric Bleeker: Het moet ook worden opgemerkt, de andere kant hiervan zou zijn dat mensen die naar de show kijken waarschijnlijk vergankelijk hoorden als een woord dat verband houdt met inflatie.

Dat verstoringen van de toeleveringsketen een beetje meer veroorzaken — weet je, er is vraag naar gebruikte auto’s, deels vanwege tekorten aan halfgeleiders in de auto-industrie, en vlees en gevogelte zijn gerelateerd aan back-ups van de toeleveringsketen. wat is de bitcoin verwachting 2022 deze keer? Vooral, ik weet zeker dat veel mensen hebben gezien dat er meer dan 111 containerschepen vastzitten buiten de haven van Los Angeles.

Er zijn meerdere stromingen hierover, en het is niet noodzakelijk – we zien desondanks nog steeds hardnekkig lage opbrengsten. Er is nog steeds veel discussie over dit algemene probleem, wat moet worden opgemerkt.