Importeren elektrische step

Is het verstandig om een elektrische step te importeren?

Elektrische steps zijn de nieuwste trend in steden over de hele wereld. Het is geen verrassing dat deze kick-steps, die een handige en milieuvriendelijke manier van transport bieden, worden gebruikt door de coolste pendelaars.

Ondanks hun populariteit in landen als Amerika en Frankrijk zijn e-steps verboden op de Britse wegen. Ze mogen echter wel op privéterreinen worden gebruikt.

Hoewel er volop mogelijkheden zijn om steps van hoge kwaliteit te kopen bij gerenommeerde Britse bedrijven, kiezen verschillende kopers voor geïmporteerde modellen, ondanks de bijbehorende risico’s. Maar wat zijn precies de gevaren van het importeren van een elektrische step, en waarom zou u zich moeten houden aan een gerenommeerde Nederlandse leverancier?

Nu natuurlijk de vraag: waar kan ik elektrische steps kopen in Nederland. Ook dat zullen wij u later in dit artikel vertellen. Hier zijn echter ook elektrische step segway  te koop dus lees zeker mee. 

Kans bestaat dat je een namaak elektrische step ontvangt

Wanneer een trend zo snel opkomt als e-steps, zullen er altijd mensen zijn die proberen te profiteren van de populariteit van een product zonder zich zorgen te maken over de kwaliteit. In het geval van e-stepsheeft dit geleid tot een toevloed van namaakmodellen uit het buitenland, met China als voornaamste land van herkomst.

Deze producten zijn vaak overtuigende kopieën van modellen die door gerenommeerde fabrikanten worden aangeboden, wat betekent dat een nietsvermoedende koper meer kan betalen voor een ondermaatse steps. Aangezien deze vervalsingen kunstig kunnen worden gekopieerd, kan het moeilijk zijn om uit te maken of u al dan niet een echt product ontvangt wanneer u importeert van een overzeese online detailhandelaar.

Het grootste gevaar van namaak e-steps is de slechte bouwkwaliteit. Een producent van namaak e-steps zal niet werken volgens dezelfde veiligheidsvoorschriften en normen als die van een echte fabrikant, wat kan resulteren in een product dat inherent onveilig is.

Hoe herkent u een valse leverancier?

Er zijn een paar eenvoudige manieren om een malafide leverancier te herkennen wanneer u een elektrische step wilt importeren:

  •       Controleer de website op spel- of grammaticale fouten. Dit is een teken dat het bedrijf legitiem is en professionaliteit hoog in het vaandel heeft staan. Het is waar dat typefouten af en toe kunnen voorkomen op elke site, ongeacht de reputatie. Maar als het een terugkerend probleem is op alle pagina’s – blijf dan weg.
  •       Controleer online reviews. Een gerenommeerde leverancier krijgt waarschijnlijk veel reviews van tevreden klanten, die de kwaliteit van hun producten en diensten bevestigen. Controleer ook onafhankelijke beoordelingssites om nepbeoordelingen te vermijden. 
  •       Wees op uw hoede voor koopjes. Als u zich bewust bent van de specifieke prijs voor een elektrische step wanneer deze rechtstreeks van de fabrikant wordt gekocht, is het verdacht als exact hetzelfde model elders aanzienlijk goedkoper is – koopjes zijn vaak niet alles wat ze lijken.

Geïmporteerde e-steps kunnen onbetrouwbaar zijn

Zelfs leveranciers van echte elektrische steps kunnen onbetrouwbaar zijn als het op importeren aankomt. Als er iets mis zou gaan met uw voertuig, bedenk dan hoe moeilijk (en niet te vergeten duur) het kan zijn om het terug te sturen naar de leverancier om het te laten repareren of een vervanging te krijgen. Het terugsturen van het product kan weken duren. Hetzelfde tijdsbestek kan ook gelden voor het terugzenden van het product naar u.

Leveranciers in het buitenland zijn ook niet onderworpen aan de strenge verkoopregels die in het VK gelden. Wanneer u goederen koopt van een binnenlandse online leverancier, moet het product dat u ontvangt van een bevredigende kwaliteit zijn en overeenkomen met de gegeven beschrijving. Zelfs als de elektrische step die u importeert een echt product is, kan het zijn dat u niet tevreden bent met wat u hebt ontvangen. Als het geïmporteerd is, wordt u niet beschermd door de kopersrechten van het Verenigd Koninkrijk.

Als u besluit een elektrische step uit het buitenland te importeren, kan het ook zijn dat de klantenservice van de leverancier beperkt is. Dit kan zich vertalen in een gebrek aan leveringsupdates, geen ondersteuning bij mogelijke defecten en een beperkte mogelijkheid tot terugbetaling.

Je betaalt vaak hoge invoerkosten

Een andere belangrijke overweging bij het importeren zijn de kosten. Alleen al de verzendkosten zullen aanzienlijk hoog zijn. Zelfs de meest compacte elektrische steps kunnen zwaar zijn en vereisen extra verpakking en zorg om ze te beschermen tijdens het transport, wat niet goedkoop is.

U moet ook rekening houden met de douanekosten voor verzending vanuit het buitenland. Deze worden meestal niet geadverteerd op de website van een leverancier. De kosten variëren van aankoop tot aankoop, maar sommige kopers hebben te maken gehad met kosten die kunnen oplopen tot 30%. Voordat u een beslissing neemt, is het verstandig om de invoer- en douanerichtlijnen van de overheid te raadplegen om te weten wat u kunt verwachten te betalen en om onaangename verrassingen te voorkomen.